Mockarutor
Ingredienser:
150 g smör
eller margarin
2 st ägg
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1.5 dl mjölk
4.5 dl vetemjöl
Glasyr:
50 g smör
eller margarin
3 msk starkt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
Garnering:
1-2 dl kokos
Gör så här:
# Smält smöret.
# Vispa äggen och tillsätt socker i en bunke.
#Tillsätt sedan bakpulver, vaniljsocker och kakao och vispa.
#Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta smöret.
Vispa till en jämn smet.
# Häll sedan ut smeten och bred ut den.
# Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C i 10-15 minuter.
Under tiden kan du göra glasyren.
#Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan.
Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker.
#Vispa till en jämn smet.
#Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm.
#Strö över kokosflingor. Låt glasyren stelna.
#Skär kakan i fyrkantiga bitar när glasyren stelnat.
-Jag hade pärlsocker på vissa, blev jätte gott!
LYCKA TILL :D <3