Vecka 33

Usch vilken huvudvärk jag har haft igår och idag =( Vill inte släppa, tar Alvedon och vilar men blir inte bättre!!  Jobbigt värre!
Igår gick jag in i en ny vecka, vecka 33! Nu är det bara 80,7% så skönt, hoppas det går fort nu!! Längtar så oerhört mycket!
Nu börjar det bli riktigt jobbigt att vara gravid, magen börjar bli jätte tung, foglossningen är värre än någonsin, svullen, täppt i näsan, ömtålig kissblåsa, ont i höfterna när jag ligger, ja du U NAME IT!!!!
Förstår inte dom som skaffar flera barn, hur orkar dom att vara gravid så många gånger?! GLÖMMER dom verkligen bort hur tungt det var?!?! Kan ju säga att Crille är ju skyldig mig 9månader efter det här ;D hihihi! 
Skämt å sido så är det värt det, det känner jag redan nu och jag har inte ens träffat lilleman än! Kärleken man redan känner är nå oerhört starkt och bandet han har gett mig och Crille är så fantastisk!!! <3<3
Men tror dock att jag nöjer mig med 1 barn! Om dom inte kommer på nå ny medicinsk grej så att pappan kan vara gravid istället ;D hihih
I tisdags hos barnmorskan så frågade jag om hon trodde jag skulle få en stor bebis pga att min mage var så stor och han ligger lite över normal kurva. Men det trodde hon absolut inte, hon tycket han kände helt normal stor för sina veckor! Vilken lättnad det var att höra, lite livrädd var man ju att man skulle födda nån jätte bebis ;D MEN nu är jag orolig igen att hon kanske har fel!!! För jag mätte min mage nyss och från i lördags så har mitt magmått gått upp med hela 2cm!!! Från 123cm till 125cm!! ÅÅ Jisses, hjälp mig nån hur ska det här sluta!!?? =S
 
 
Veckans info:
 
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 1 full dag (v32+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 1 jan 2013
Du har 54 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Mattips!
Lika viktigt som annars är det att äta en varierad kost. På så sätt är det lättare att du får i dig det du behöver i form av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.
 
Pappan: Många börjar fundera mer och mer på den kommande förlossningen. Kanske är det dags att göra ett besök på BB? Kan vara skönt att veta hur din tjej reagerar på lustgas. Du brukar kunna få prova också om du vill.






Sanna Fuentes
 

MAIL


URL





Spara?