Vecka 34

Då rullar vi in i en ny vecka! Vecka 34! känns som att det var igår jag uppdaterade om vecka 33, veckorna bara flyger fram och det känns som att jag inte har koll på vad det är för dag, vecka eller månad! Jag hänger inte med alls ;D
Men jag är nöjd och glad att det går så himla snabbt just nu för jag längtar så himla mycket efter vårat lilla mirakel!! vill bara krama och gosa med han, känna hans lukt och se hans underbara ansikte! Nyfikenheten om vem det är som ligger och boar i min mage är så stor! Undrar vem han liknar, crille eller mig? Vems temperament och tålamod får han mitt eller crilles?! Jisses så nyfiken man är nu!! =D 
Och är lite små trött är man ju också på att vara gravid, det måste man ju erkänna ;D Känns som att det räcker nu med krämporna och nu vill jag bara få tillbaka min kropp så jag kan bli mig själv igen!!! Men snart så 6 veckor!! Och lilleman är mer än välkommen att komma vecka 37 =D om 3 veckor alltså ;D hihi


Här kommer veckan info:
 
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 1 jan 2013
Du har 48 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. Barnet vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är minst 45 cm lång

info från, familjeliv, babycenter och vårdguiden.

 






Sanna Fuentes
 

MAIL


URL





Spara?