Vecka 35

I onsdags så gick vi in i en ny vecka! Vecka 35!! nu är vi snart där!! Idag är det bara 39 dagar kvar och 86.0% gjorda, så himla skönt!
Förvärkarna börjar bli jätte hämska och slemproppen fortsätter att gå =S Så han kanske bestämmer sig för att komma tidigare? Känns som det iallafall! 
Kan knappt röra mig utan att få starka sammandragningar, igår bvart jag sängligande hela dagen=( Tuuungt!
 
här kom mer veckans info! 
 

Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och fulla dagar (v34+2).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 1 jan 2013 
Du har 39 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
Vecka 35

Kroppen:
 Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött
Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda.
 
 
Info från familjeliv och gravid.se



23 år och tvåbarnsmamma

Vilken fin mage :) börjar se tungt ut.. Vet precis hur det känns mot slutet. Är bara hålla ut. Snart är bebis här!

Ha en bra kväll och trevlig helg.

Svar: Tack så mycket :D ja nu börjar det bli tungt! Inte mycket man klara av att göra nu utan att känna av det :S men snart över :D tack det samma! :)
Sannafuentes



URL: http://sarahsamuelsson.blogg.se





Sanna Fuentes
 

MAIL


URL





Spara?