Vecka 30

DÅ rullar jag in i vecka 30! SÅ jag har längtat på denna vecka! Nu är det endast 10 veckor kvar! 7 veckor tills det anses vara "normalt" att föda, alltså inte för tidigt =D
Igår var vi hos barnmorskan som jag skrev i tidigare inlägg och vi ska tillbaka dit om 3 veckor och då är det inte långt kvar =D
Jag mår som föra veckan, foglossning men njuter så gott det går!
Går inte att undvika att känna total lycka när lille man gör sig till känna! Min nya favorit grej är att bli rumpad ;D haha..
 
 
veckans info:
 
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 1 full dag (v29+1).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 1 jan 2013
Du har 75 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
73,1% gjord!
 
 
Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs. Dina lungor tar upp ca 20% mera syre vilket kan  göra att du känner dig mer anfådd.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. I vecka 30 är medelkroppslängden 41 cm från hjässa till häl.  Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.
 
Pappan: Nu är det dags att anmäla sig till förlossningsförberedande utbildningen. Hur är det med hem- och livförsäkring? Tjejen måste ju kanske komma överens om hur hon ska vara föräldraledig så det är lika bra att du börjar tänka på den pucken också. Hur har ni tänkt att dela? Hälften av dagarna står på dig som default om ni delar vårdnaden.
 
info, familjeliv och planetdad.
 
 



Anonym

Ooo vilken jätte mage! :)

Svar: ja enorm e det =)
Sannafuentes



URL:





Sanna Fuentes
 

MAIL


URL





Spara?