Hur gör ni?

Igår blev det stor handling utav barnmat.
Just nu är inte jag så jätte pigg på att laga och mixa egen barnmat till lilleman så jag tycker brukmat är alldeles perfekt och smidigt just nu. Och ännu så äter lilleman bara en halv portion mat och en halv portion efterrätt så blir inte så dyrt, 1 burk går på 2 måltider!

Men hur gör ni? Fryser ni in barn maten? När man väl öppnar barnmaten så ska man väl inte låta den stå mer än 1-2 dagar?
Jag vill helst variera lillemans kost med att blanda fisk och kött, så det inte blir kött 2 dagar i rad eller fisk flera dagar i rad..
Så jag har köpt cupakeformar av plast på ikea, prefekt för en halv burk barnmat. Plast runt om kring och sen in i frysen, bara att klicka ut på en tallrik sen och värma i Micron.
Men hur länge håller maten i frysen? Nån som vet?
Kanske finns ett bättre sätt att göra? Hur gör ni?

Lilleman är nu 6månader och 19dagar, han äter en halv portion mat och en halv portion efterrätt till lunch och då får han inte ersättning. När kan man börja öka på maten och när ska man ersätta en till måltid ersättning med vanligmat?

Många frågor här nu men det här med mat är ju en hel vetenskap ;P
Anonym

Jag köpte faktiskt iskubsformer i plast och la formen i en fryspåse och in i frysen.
Det borde hålla minst en månad, fryst bröstmjölk håller i minst tre månader iaf. Ju tidigare du fryser in desto bättre! All burkmat håller olika länge, fruktpureer brukar vara 3 dygn och annan mat 2 dygn!

Om du vill ersätta en flaskmåltid med mat så börja med att ge smakportion vid den måltiden, avsluta med ersättning. Sedan är det bara att höja hur mkt han får och sedan märker du ju om han vill ha ersättning el ej efteråt!

Svar: tack för svar och tipsen =) Lilleman verkar vilja ha mer mat så det blir att trappa upp =)
SannafuentesURL:


Anonym

Min älskling du är så duktig jag tycker att den som du gjorde är korrekt !URL:


• Amanda •

Du kör i hans takt helt enkelt :) man märker, vill han äta mer mat, ja men ge mer mat då :)
Adrián åt massor vid 6 mån (ja innan vi åkte utomlands och alla rutiner förstördes) men det är bara köra på :) du märker vad han klarar o inte klarar.
Han är så söt er son :)

Svar: ja det känns ju som att när man precis kommer in i bra mat rutiner så förstörs det utav något, för mig förkylning och tänder eller bara att han växer och vill ha mera eller annat? Nu känns det helt ok med maten, han äter nu en hel portion mat med efterrätt och då har vi tagit bort en måltid. Tänkte även börja med gröt på morgonen för han vill verkligen äta något när vi sitter och äter frukost! =) Åhh tack söta du! Er son är också sjukt söt!! =D <3
SannafuentesURL: http://anpluscj.blogg.se/

Sanna Fuentes
 

MAIL


URL

Spara?