14 Leam

När lilleman låg i magen så spånade vi på massa namn. Men redan från första början så visste vi att vi gillade namnet Liam om det skulle bil en liten pojke. Både jag och Crille hade det som favorit namn, jag från yngre dar då jag hörde det för första gången när jag såg en film med Liam Neeson som för övrigt är en av mina favorit skådisar! Var dock ett problem att 9157 personer hette det i Sverige, 2012 låg det namnet på topp 7. Vill ju inte ta ett namn som bar och varan pojke heter 267 här i Västerås!! Ja jätte larvigt men sån e jag!!

Då kom vi på att varför inte vara lite originella och ändra stavningen till Leam! Är ett nytt och snyggt namn plus att det har koppling till Liam som vi ville ha :D
Dock var vi inte dom ända som tänkte så! Så,så originella var vi inte :S haha.. 14 andra pojkar har fått det namnet i Sverige! Dar av endast 1 i Västerås och det är vår lilla kille! Yeeay :D



Vila i frid min älskade morfar ❤

För 80 dagar sen så somnade min fina mormor in! Inatt så gjorde min älskade morfar henne sällskap! :'(
Kan inte förstå att båda mina älskade morföräldrar är borta! Visste att morfar inte skulle orka så mycket längre efter mormor gick bort men att det skulle gå så här fort kunde jag aldrig inte tänka mig!!!! :'(

Vila i frid morfar! Nu är du med din vackra och underbara fru igen!! ❤
Vi älskar dig och kommer att sakna dig!! ❤



Onsdag-torsdag

Igår (onsdags) var vi med den här lilla godbiten! Kompisen William och mamma Sandra :) blev mys i parken! Super trevligt, sist grabbarna sågs så var dom så små så dom hade inte så mycket nytta utav varandra. Men nu så tyckte dom det var jätte kul att ses! Dom lekte, prata, höll varandra i handen och var sjukt gulliga! Det skiljer bara 13 dagar mellan grabbarna så det år så kul och se dom växa, dom kommer ha så mycket nytta utav varandra!
Tusen tack för träffen Sandra och William! Det måste vi göra om!! ❤



Och ikväll så var vi ned dom här godbitarna! Tog en kvälls middag med Ale och fröken Selina! Super trevligt! Och lilleman var med och skötte sig exemplariskt som vanligt! Min duktiga lilla kille, kl 21 kastade han in handduken och somnade i sin vagn! Och sover än gör han :)
Nu blir det sängen för mig så jag e pigg när lilleman bestämmer sig att vakna :)

 



För gammal för att festa!!

I lördags så blev det fest, fest på riktigt! Första gången sen jag fick lilleman. Har ju varit på fest 2 gånger innan men har varit lite feg, har inte vågat släppa loss! Dricka har man ju inte heller vågat! Men i lördags då vi firade Dagge som fyllde år (lillemans gudfader) då släppte jag loss på riktigt. Hade super kul, blev dock lite rund om fötterna och det kändes när jag gick upp klockan 06 för att lilleman var hungrig :S men det gick bra iallafall, hade min fina vän Empa som hjälpte med andra rundan lilleman vaknade så fick man sova en stund, tusen tack fina Empa!!
Måste säga dock att man i te är lika fit for fight som man var förut! Har typ varit bakis ända tills idag :S usch! Skönt att fest inte fins på listan så många gånger ;P

Idag var det igång med träning igen efter två jobb veckor,. Började "lugnt" med ett VIPR ;P hahah fy satan trode jag skulle dö!! Haha.. Imorn blir det spining :D



En favorit!

När jag var gravid hade jag Pippi på drinken strawberry daiquiri (alkoholfri givetvis! ;P) godaste drink jag druckit! Vattnades i munnen på mig när jag tänkte på den!! Haha.. För er som inte har smakade den så smakar det som en jordgubbs slushie! Passar perfekt en kvinna som är gravid, sötsugen och extremt törstig! :D haha..
Hade aldrig smakat den innan jag blev gravid faktiskt så nu var jag tvungen och smaka om den var lika god med alkohol i! Och det var det! Absolut en given vinnare både gravid som ogravid ;D nästa gång ni ser mig vid en bar så är det med min strawberry daiquiri! ;P
Dock händer det inte så oftast att man är ute vid en bar så kanske en idé att köpa hem ingredienserna så kan man göra den en skön sommar kväll man myser på balkongen med karln eller tjejerna :D

För er som e sugna på att göra den men i te orkar ta er ut till krogen ska ni få ett litet recept på hur man gör den :)

4-6cl ljus rom (ex Havana club, añejo blanco)
Pressad lime/citron
Sockerlag eller socker
Jordgubbar
Is (ju mer is du har desto mera slushie konsistens blir det)
Några skvättar Grenadin för mer röd färg (inte ett måste! fins att köpa på ican)


Blanda allt i en blender och servera i ett fint cocktail glas! Garnera men lite bär, utimata sommar drinken! Perfekt till mys kvällarna på balkongen!
Vill du ha den alkoholfri så skippar din rom'en! :)

Enjoy!! :D


Bild tagen från Google. 

 



6 månader!

Idag fyller min lilla älskling 6 MÅNADER!!

GRATTIS MITT HJÄRTA!! ❤

Så fort det går! Min lilla bebis är inte en liten bebis längre han börjar bli en stor kille nu!

Lite uppdate om lillemans utveckling kanske vore på sin plats, har ju hänt en massa sen jag skrev om hans utveckling sist!

❤Han sitter helt själv nu, jätte stadig och ramlar sällan om kull. Jo bara när nån går bakom han ;P

❤Han pratar, han säger enstaviga "ord" som pa pa pa, ba ba ba och ibland så kommer det ma ma ma ;P

❤Han försöker ställa sig upp mot saker, är inte riktigt där än men jisses vad han vill ;D

❤ Han vände sig från rygg till mage, från mage till rygg vekar fortfarande vara lite svårare?!

❤Han är med, han känner igen folk, tycker det är mycket roligare men barn och är inte alls lika svår flörtat

❤ Han har fått tänder!! Båda tänderna i underkäken har tittat fram, huggtändern tittar halvt ut och så e fram tänderna på gång nu också :)

❤Han flyttar leksaker från hand till hand, han sträcker sig efter leksaker, han använder inte hela handen längre han pillar med fingrarna nu, tränar fin motoriken.

❤Han äter en hel portion mat nu, ingen mer ersättning till lunch längre.

Mat schema:

06:00 210ml ersättning
10:00 210ml ersättning
14:00 burkmat och fruktpuré
19:00 210ml ersättning
Ibland 01:00 210ml ersättning

Han har verkligen fått en personlighet nu lilleman, mer och mer lik sin pappa blir han ;P tålamod vad e det liksom ;) hihi!

Grattis igen min lilla älskling! Mamma älskar dig ❤



Mys på östraholme

En hel dag på östra holme med min hängiga lilla kille.

Var en jobbig natt för lilleman med feber och ont i bena. Älsklingen var på sin 6månaders koll igår och fick sina 6månaders sprutor! Stackars lilla kille, så ledsen han blev! Han var inte alls glad på den elaka doktorn :( Hatar när det e dags för sprutorna gör ont i hjärtat!!!
Men det gick över ganska fort det var värre föra gången han fick sprutor då var han ledsen i nästan en hel timme :(

Men trots den tuffa natten men typ noll sömn för lilleman så var han på topp i dag på östraholme, lika nöjd som vanligt! :)
Blev dock inte så mycket bad för honom, var lite kallt i vattnet men doppa rötterna gjorde vi! :)

Nu är det grill och mys för oss päron och lilleman ligger så gott och duktig i sin vagn och sover :)
Pappa Crille spelar och sjunger och lilleman njuter som han alltid gjor!
Han trivs verkligen bland folk och musik, sover som bäst då! Precis som mor sin :D

Går dagens mättning o vägning på BVC, 5 mån och 28dagar:

10,750kg Och 74cm, min stora kille ❤



Bild bomb

Jag e sämst på att uppdatera! Hinner aldrig med!! Fattar inte varför!! Fast nu har jag faktiskt haft en "ursäkt" jag glömde laddaren på jobbet så har varit utan tel i nästan 3 dagar!!! Panik, jag utan mobil!! Haha..
Fast det var riktigt skönt vill jag lova, lite som semester ;P

Här kommer en liten bild bomb i brist på annat!
Sen lovar jag att jag ska skärpa mig, eller iaf försöka ;P

https://cdn2.cdnme.se/2851246/6-3/pic_51dde6beddf2b33000e48782.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/2851246/6-3/pic_51dde6c6ddf2b32f9fd1a9ed.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/2851246/6-3/pic_51dde6df9606ee18d8bbff5f.jpg" class="image">



Det vackraste vi gjort ❤

Smälter när jag tittar på mitt lilla hjärta! Att vi har gjort nått så fint ❤

Mamma älskar dig Leam ❤❤



Raggar dejt❤

Lilleman var på dejt igår med sötaste Chelsea. Blev en dejt framför raggarbilarn dock inget som var intressant för lilleman och Chelsea, men där i mot var lillemans doja dagens höjdpunkt! Dagens stora nöje så simpelt som en sko :) haha!



Fransar

Gjorde fransförlängning igår hos bästa Emelie! Är så nöjd! Har velat göra hur länge som helst men har alltid tyckt att st e för dyrt men nu så fick jag äntligen göra! E ni sugna på långa fina fransar så passa på nu medan hon utbildar sig och det är lite billigare ;) så värt det! Hon e jätte duktig!! :)



En visit hos lillemans moster

Igår tog jag och lilleman en tripp till Enköping för att besöka systern min.
Hade en jätte mysig dag och kväll. Lilleman älskar å mysa med sina kusiner och moster ❤

Lilleman fick ta ett bad i mosters handfat också vilket han uppskattade efter en kladdig grötmåltid! :)
Han tycker mer och mer om att bada, dricka ur kranen var verkligen nått som var roligt ;P haha sötaste!!



Helt plötsligt

så har lilleman bestämt sig för att han inte tycker om mat? Undrar varför? Har en vännina vars son också hade en period där han inte vill äta mat (fastföda) undrar om det kanske är vanligt vid en viss ålder? 
 
Morot och potatis var iallfall jätte äckligt ;P haha sötnosen! Han är iaf extremt söd när han gör sina miner <3
 


Lyssna

Vet inte om jag nämnt det förut men sambon min håller ju på med musik. Han har ju ett band där han trubadurar, de kör cover låtar, de har ett jätte brett repertoar, som passar alla olika musik smaker ;)  dom e super duktiga. Sen gör även han och hans 2 kompisar egen musik. De har precis blivt klar med en låt (de har flera låtar) men den här låten är verkligen på topp. Den är riktigt svängig! gå in och lyssna vett jag =) 
 
 
 
 
Grabbarna fins även på blocket om det är som ska ha en tillställning och ute efter ett band som har bred musik repertoar! =)
 
Klicka på bilden för att komma till blocket sidan..