3månader och 16dagar

 
 
 
Vad dålig jag har varit på månads uppdateringar! Gömmer liksom helt bort det =(
Men har kommer ett iallafal. 
 
Lilleman är nu 3 månader och 16 dagar gammal och han..
 
Är nästan helt stabil om huvudet, har mycket bättre kontroll över huvudet när han sitter, står och ligger på mage. Tittar runt och håller upp huvudet.
 
 
 
Han sitter. Det har han nu försökt göra ett tag. Tar man tag i hans små händer så drar han sig upp i sitt läge. Han vill inte alls ligga ner och blir nästan arg när man lägger han i soffan eller på sängen men blir nöjd när man sätter han upp. Vi har nu bytt sitt sittdelen på barnvagnen för han var så kinkig när han var tvungen och ligga ner, nu är han super nöjd när han får vara med =)
 
Han står stabilt på bena, har verkligen börjat jobba med sina små ben, snart dags för lära gå stolen?
 
Han sträcker sig efter leksaker och greppar dom. För dom in i munnen och studerar dom! Älskar och ligga och prassla med sin lilla prasselbok från go'boken.
 
 
Han har pratar en massa, han börjat testa sin röst, gör massa brr ljud, bubblar med munnen och skriker till ibland.
 
Han är mera intresserad utav andra nu, många får ett leende tillbaka och han älskar när man lekar med han. Barn är han ännu inte intresserad utav , han studerar dom och är väldigt skeptisk mot dom men han ser dom iallafall. Kanske lite mistänksam för alla bara slår och äter på han ;P
Lillen, han får tuffa till sig lite mot sina stora polare! ;P <3
 
Han skrattar högt och tydligt nu! Han har skrattat länge men nu är det riktigt på riktigt =D och högt! Han skrattar när man  kittlar han, när man busar med han och han skrattar det första han gör när man tittar på han på morgonen! Riktig liten solstråle!! 
 
 
Han sover fortfarande jätte bra, somnar runt 21 och vaknar runt 06. Äter 1 gång per natt men vaknar knappt då! På dan måste han sova 2 gånger annars är han oftast jätte grinig på kvällen och ska inte alls sova. Sover middag oftast runt 11-12 och sen igen runt 16-17.
 
Han äter mera nu och färre gånger.  Vi hade precis fått in rutiner på maten innan han blev sjuk! Då åt han 150ml var 4:e timme. Men sen blev han sjuk och börja äta dåligt, kräktes och ville inte alls ha mat så då blev det 60ml ibland, 90 ibland och hade jag tur så fick jag i han 120 ml vissa gånger.
 
Men nu så har jag fått in rutiner igen,  har funkat perfekt i 3 dagar nu! Nu äter han 180ml var 5:e timme.
kl 6,11,16,21 o 02 =)
Och igår började vi lite med smakportioner, han är inte 4 månader ännu jag vet men kunde inte hålla mig, och det har funkat jätte bra! Han har inte kräks upp något så hans mage verkar palla det =)
Vi har prövar morot, potatis med majs och katrinplommon. Dag testade vi lite banangröt! Han äter med lite tveksamhet men det går in =) Katrinplommon var väl inte så jätte goda då han gör miner och ryser, haha sötis. Banangröten var väl inte heller en höjdare men han åt med lite rysningar ;P
Hoppas man slipper nattmålet snart? ;P
 

Sist vi vägde han för snart 3 veckor sen vägde lilleman 8110kg och 66,5cm lång.
 
 
 
 
 


Mormor❤

Blev Inge kalas idag för oss :( på väg till Uppsala får vi ett samtal att min kära mormor inte har mycket kvar nu att vi måste komma innan hon går bort! :'(
Så vi åkte på engång dit där hela min familj var vid mormors sida. Blev kvar där hela dagen..
Usch vad hemskt livet ska va ibland, även fast hon levt ett långt och bra liv så tycker jag att det är så jädrans orättvist! Hon är inte så jätte gammal, fyller 80 i år! Folk blir ju närmare 100 nu förtid !!!!! det är 20år dit!! 20 år som min lilleman och resten utav min familj skulle få njuta av hennes sällskap och underbara närvaro!! såg en video på fb igår en tant på 94år som fort farande var med och tävlings dansa!! :S varför kunde inte min mormor fått vara så pigg och frisk?!
Tycker så synd om min lilla morfar som antagligen inte kommer orka så långt efter mormor gått bort, tycker så tråkigt att min lillakille aldrig kommer få lära känns sin gammelmormor och gamelfarfar! Dom bästa i världen!!
Nu hoppas jag bara att hon inte ska lida mer! Att hon bara får somna in och sluta ha ont! Finns inget komma tillbaka nu! Cancern har tagit över nästa hela hennes kropp!
För ca 2årsen fick hon beskedet att hon hade cancer och troligen inte skulle ha längre än 2 månader kvar!! Men hon var en krigare min mormor i 2år höll hon sig pigg! 50% av Cancern försvann till och med, med strålning och cellgifter! Men för bara nån månad sen blev hon dålig! Cancern var nu tillbaka, och hel kroppen var full av cancer!
Nu ligger hon där i sängen inte alls med, utslagen och har ont!! Ser inte alls ut som min mormor!!!
Inte okej, kan hon inte få bli skonas från det! Kan hon inte bara få vara smärt fri och somna in i lugn och ro!!!!! Usch!!!

Tänker på dig mormor! Lider med dig och saknar sig redan!!!! ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Lilleman full av liv och helt ovetande om vad sorg är!!! Min älskade kille!! ❤Fredags mys ❤

Idag har vi haft riktigt fredags mys här hemma!
Började dagen med en underbar lunch med Crilles familj. Älsklingen lagade maten som blev något sjukt gott!! Han kan min Karl ;D
Han syster var på besök hör i lilla Västerås ända från Karlstad, jätte trevligt! Kul att Lilleman får möjlighet att träffa hela sin släkt även fast dom bor långt borta ❤

Sen nu ikväll efter Lilleman somnat hade jag och bästa tjejerna lite mys här hemma med vin, gott å äta och film!
Blev att se filmen "mama" självklart en skräckis ;P
Sjukt bra var den, absolut den läskigaste filmen jag sett på länge! Rekommenderar den starkt!gud så vi skrattade efter filmen för att vi var så rädda. Vi var som små flickor som skrämde upp varandra! Vart ända ljud vi hörde fick oss att flyga upp till tacket, hahaha :)
Tusen tack fina tjejer för idag!!! Och tack vicky för att du stanna med mig tills crille kom hem! Hahaha ❤❤

Imorgon ska vi på kalas lillemans kusin Alicia fyller år, min brors dotter.
Su nu blir det sängen så man orkar morgon dagen :)Önskelista

Jag skulle kunna shoppa mig tokig på alla saker till lilleman!! Fins så mycket!! Nu börjar har bli så stor att han intresserar sig utav leksaker, starka färger och ljud är jätte lockande!! Så det börjar bli dags att köpa massa skoj åt han så han kan leka..

Lillemans önskelista om en vänlig själ känner sig manad att handla åt ;P
haha..

1. En lekmatta (nyckelpiga) men en roterande platta i mitten från Lamaze. Man lägger barnet på magen på plattan så kan han snurra runt och känna på allt s finns på mattan så tränar han rygg och krypmusklerna också.

2. En drake med bollar i från Lamaze


3.små fotleksaker man har på fötterna och vristerna så lilleman ska hitta sina fötter också från Lamaze

3.klossar med spegel också Lamaze

4. En spegel som lilleman kan ligga på magen och studera sitt fina lilla ansikte.

5. En mjuk textil blomma som lyser och låter också Lamaze.

6.smoothe and glow sjöhäst från Fischer price, ett gosedjur dom lyser och spelar klassisk musik och lugna havs ljud.

 Pinglan

Som vanligt har inte bloggappen fungerat på flera dagar så det har inte blivit nå bloggande för mig. Hinner tyvärr inte sätta mig vid datorn och blogga nu när man har barn :(
Denna veckan har blivit massa fix här hemma, barnrummet är klart (fattas bara en matta) storstädat köket, tagit bort kaklet på balkongen, slängt massa skit på återbruket och målat möbler i vardagsrummet. Så skönt när man får massa gjort! Allt börjat bli så fint här hemma!! :)

I fredags så fick lilleman sina första sprutor! Usch så hemskt det var!! Så han grät, kände mig som världens elakaste mamma :(
Men allt gick bra tillslut, han hade lite ont i bena efter sprutorna och var lite kinkig men det gick över ganska snabbt och vi klarade oss från feber! :)
Så nu har vi det gjort och jag behöver inte stressa mer över det :)

Idag har lilleman och jag haft massa kompis mys! Vi började dagen på pinglan med lilla Winston och Emelie. Träffade även lilla Eliott där. Efter det blev det en promis till stan med Emelie och Winston, käk och ärenden uträttades.
Sen blev det en eftermiddags dejt med sötisen kenzie, mamma Megan, bästisen Ossian och mamma Viktoria❤
Och sen avslutar vi kvällen med tant Empa ❤
En helt underbar dag :)

Slut som artist nu, städa lite sen hopp i säng ❤Lillemans rum

Så här ser det ut i lillemans rum just nu!! KAOS! Alla dopgrejerna står framme!! Oreda överallt men det ska det bli ändring på! Idag har jag shoppat så nu ska det fixas i han lilla sovrum❤

Sorry för de kassa bilderna, tagen med ipaden..Sjukstuga

Sjukstuga här hemma! Både lilleman och min stora älskling är sjuka! :(
Lilleman har legat med feber sen i söndags. Men trots febern är han en pigg och glad liten krabat!

Idag har jag haft min bästa Sandra på besök och kära Grimaldi!
Lilleman välkomnade sin tant Sandra med en rejäl exorsiten kräka över hela henne! en kräka gjord på ren kärlek ;P hahaha..
Älskar mina underbara vänner som ägnar så mycket tid och kärlek till min älskade son! Vänner där vänskapen bara växer för varje dag! Vänner som har visat så mycket kärlek åt min lilla familj! Det här är människor jag kommer vårda och ta hand om hela mitt liv! Kommer alltid visa hur mycket dom betyder för mig och min familj och kommer alltid att ställa upp och vara där för er i vått och torrt! ❤

Har gjort ett par naglar i veckan oxå, vid intresse hör gärna av er till min mail sanna_fuentes@hotmail.com eller på sms/tel 0761743483Mormor❤

Igår var vi i Uppsala och hälsa på min underbara lilla mormor som inte alls är bra med.
Har cancer i nästan hela kroppen och blir bara sämre och sämre!
Usch för att bli gammal och sjuk!!
Det jobbiga är att se hennes så här dålig! ser inte ens ut som samma mormor. Nu är det bara att förbereda sig på att hon inte kommer att bli bättre och att det kanske inte är långt kvar! Tycker så synd om min lilla morfar så han lider med henne och saknar henne redan :(
Och det tråkiga är att min lillakille inte kommer få chansen att lära känna sin underbara gammelmormor :'(BVC

Upd: ett inlägg som skulle komma ut i fredags men pga att blogg.se appen strular som vanlig kommer den ut i dag ist.


BVC blev inte riktigt som jag tänkt.
Pga att lillemana kiss börjat lukta igen (enligt mig) och han hade en temp på 37,9 vilket inte är feber men kanske en början på feber tyckte vår BVC skötetska att vi skulle vänta med vaccinet till nästa vecka. För att se så inte han får feber pga något annat!!
Till en viss del var det skönt att slippa sprutan idag för jag var så nervös över den men samtidigt så hade jag förberett mig mentalt på att lilleman skulle få den Idag. Nu istället måste jag stressa över det en hel vecka till och förbereda mig igen :S

För övrigt gick allt super lilleman frodas som han ska 66cm lång och 8200kg. Min stora lilla kille, när ska han sluta växa?

Fick även massa frågor besvarade, att allt vi gör är rätt och vi ska fortsätta som vi gör! Vi vet bäst och vi känner våran son bäst! :)
Skönt det!
Vet att det är inte bara jag som känner så här utan att dom flesta mammorna tycker det är lite jobbigt med alla "råd" man får från alla håll å kanter. "Så här gjorde jag" "det är inte bra för dom" "så här ska man göra" "ska du inte göra så här" m.m!
Är jätte glad över att folk bryr sig mycket nog för att anstränga sig men jag KAN och jag VET hur man ska göra! Jag vet vad min son tycker om, vad han kan, vad han inte kan, vad som är bra och vad som är dåligt!
Och när jag är osäker så kommer jag fråga, om inte min BVC sköterska så nån annan i min närhet!
Man bli så förvirrad när alla säg hur och vad man ska göra! Alla har olika råd och alla säger olika! Det gör en bara osäker på en själv och man blir så tveksam, känns som att man kanske "skadar" sitt barn på något sätt! :(
Det som är gaska intressant är att alla mammor som slänger ut "råd" själv säkert tyckte det var jobbigt när andra la sig i och berättade för dom vad som är bäst för deras barn!
Sen vill jag poängtera att ALLA barn är olika! Som min BVC-sköterska sa! :)

Nu menar inte jag någon speciell person så jag hoppas ingen tar illa upp eller tar åt sig! För det är inte bara 1 som gör så utan flera ;PÄlskar min nya vagn!

Åh köpte en ny vagn idag bugaboo cameleo! Är så nöjd med den! Liten, smidig och sjukt snygg!! Är kär i den 😍❤
Så ni som är snygga på en Emma ljuna duo vagn så säljer jag min jätte fina för ett bra pris! 😊

Idag har jag haft fullspäckat hela dagen! Naglar både för och eftermiddag. Köpt vagnen och träffat på fina sannora och lilla Lenox. Alltid lika trevligt att träffa dom damerna! ❤

Imorn är det BVC som står på schemat! Lilleman ska få sina första sprutor :( usch mitt mamma hjärta gråter redan nu!! :(
Hoppas det går fort och smidigt och att han slipper feber och krångel efteråt !!! ❤❤En dag hos oss.

Jag fick en fråga om jag kunde berätta hur en dag kan se ut hos oss med, mat sömn och osv..
Varje dag ser givetvis inte likadana ut men på ett ungefär =)
 
Vår dag brukar börja runt 06:00 med att lilleman är hungrig och vill ha lite mat. Han får då 150ml ersättning (har ju slutat amma helt nu pga att det inte gick kan ta det i ett annat inlägg).
Brukar ta upp honom till mig i sängen då och mata honom i min famn, mysa med honom lite då och så somnar han oftast om och jag får sova lite längre då =)
Runt 10 brukar vi vakna igen oftast utav att lilleman är hungrig. Så då går vi upp, lilleman får 150ml ersättning och sen leker vi lite sjunger eller gör babymassage (han har varit lite trög imagen så brukar massera han på magen för att få igång tarmarna vet inte om det funkar men det är iaf mysigt).
Sen brukar jag bada lilleman (inte varje dag, men många av våra dagar börjar så) och klä på han, han älskar att bada blir super lugn utav det.
Runt 14 så brukar det vara dags att ät igen, efter det brukar han oftast somna och sova nån timma.
Nu är det mamma timme=9 Nu passar jag på att fixa mig, laga mat och städa =)
Har vi något planerat som att träffa någon åka ner på stan eller göra andra ärenden sä brukar det vara aldelles perfekt vid den här tiden för då sover han så gott i vagnen eller bilbarn stolen. Har vi planer på fm så brukar vi ha samma rutin men vi skippar så klart att somna om där vid 6 =)
Runt 18 är det dags för mat igen, nu håller han sig oftast vaken ända fram till lägg dags som brukar vara runt
21. Byter då om till pyjamas och sätter oss i soffan och myser. Oftast så är han ganska envis på natten och vill absolut inte sova oavsett hur trött han är men tillslut ger han upp gäller bara att ha tålamod ;) hihi..
Nu brukar han nästan alltid sova ända fram till 2 då han är hungrig och villa ha mat, får då 150ml igen och så sover han ända fram till 6 =)
 
Så så ser ungefär våra dagar ut nästan varje dag, det som brukar variera är väl om vi tar sovmorgon eller inte. Även om vi får besök eller inte, brukar försöka vara ganska uppbokad på saker om dagarna tycker att det är roligt att träffa andra och umgås än att bara sitta hemma. Några dagar i veckan brukar vänner komma hit eller jag till dom och vi äter ihop och kollar film.
 
 
 
Han är väldigt lugn min lilla kille vilket gör det väldigt lätt för mig att ta med han över allt och åka iväg på saker.
Sen ger det mig även mycket frihet att jag inte ammar vilket jag tycker är jätte skönt, mat situationen tar inte så lång tid så att säga och jag behöver inte hela tiden anpassa vart jag är nånstans då lilleman blir hungrig. Sen vet jag hur mycket han får i sig och att han inte behöver äta tidigare än 3-4 timmar. =)
 


Min lycka i livet är ni 2!

Helt fantastiska och underbara är ni bägge två! Utan er skulle mitt liv vara tomt!
Det underbaraste i livet är att få sin egna lilla familj! Och att jag fått just dom har två killarna i mitt liv i helt sanslöst fantastisk!
 


lillemans dop <3

Nu har jag varit dålig på uppdatering här. Men har varit extremt trött dom här dagarna efter dopet! 
Blev så mycket planering och fix till dopet så all den extra energi jag hade gick åt till dopet, så nu behövde jag bara ta igen mig.
Dopet blev helt underbart! Ceremonin i kyrkan, fikat efter åt, allt var så perfekt! Så glad att så många kom och för att min lilla älskling fick så måna fina presenter!
Massa bilder tog som jag ska slänga upp så fort jag får dom! =)
Men lägger upp en video medans då min Älskling, Linus, Kia och Eva framför en låt tillägnad till vår underbara son.
 
Lägger ut texten också för den är så fin <3
 
"When you have no light to guide you
And no one to walk to walk beside you
I will come to you
Oh I will come to you
When the night is dark and stormy
You won't have to reach out for me
I will come to you
Oh I will come to you

Sometimes when all your dreams may have seen better days
And you don't know how or why, but you've lost your way
Have no fear when your tears are fallin'
I will hear your spirit callin'
And I swear I'll be there come what may

When you have no light to guide you
And no one to walk beside you
I will come to you
Oh I will come to you
When the night is dark and stormy
You won't have to reach out for me
I will come to you
Oh I will come to you
 
'Cause even if we can't be together
We'll be friends now and forever
And I swear that I'll be there come what may  (Crille sjunger denna del)

When the night is dark and stormy
You won't have to reach out for me
I will come to you
Oh I will come to you

We all need somebody we can turn to
Someone who'll always understand
So if you feel that your soul is dyin'
And you need the strength to keep tryin'
I'll reach out and take your hand

When you have no light to guide you
And no one to walk to walk beside you
I will come to you
Oh I will come to you
When the night is dark and stormy
You won't have to reach out for me
I will come to you
Oh I will come to you

Oh I will come to you
Oh I will come to you "
 
 
 
 


Happy little man ❤

Lilleman i sina nya kläder! Fick äntligen hem mitt stora lass kläder jag beställt till lilleman ! :)

Nu bär det av till kajen för lite fik i vår solen sen ska lokalen dekorerad inför dopet imorn och tårtorna ska göras :)

Tröjan är från kappahl
T-shirten från Zaras
Byxorna från Lindex
Halsduken egen gjord!Naglar

Gjorde ett par fräna naglar i går men en aubergine färg som går i svart/lila.. Blev jätte läckert!

Bara att höra av de Ifall ni är sugna på snygga naglar! Tel:0761743483
Fler bilder på naglar fins på min instagram: sannafuentesLeos lekland

Idag var kusinerna på besök, det blev en tripp till Leos lekland! Träning utöver det vanliga vill jag lova, man är ju inte lika smidig som innan graviditeten! ;)
Tror jag kommer ha träningsvärk imorgon utav allt klättrande ;)

Liten bild bomb ❤I ❤ shoes

Jag har alltid älskat att shoppa! Skor och kläder är det bästa som finns, det går inte att ha för mycket :)
Men nu finns det något bättre än att shoppa kläder och skor till mig!!!
Shoppa kläder och skor till lilleman slår allt! Så himla skoj, finns så mycket fint skulle kunna shoppa mig fattig på saker till han ;)

Köpte ett par converse åt lille man igår! Love it ❤Underbar dag med min lilla familj ❤

I dag har vi haft en heldag bara jag och min lilla familj! Det har shoppats, ätit ute, tittar på kändis hoppet och vikit tvätt! Bästa dagen på hela veckan! Älskar verkligen att bara va med min 2 älsklingar! Och få va hela dagen!! Är ju helt j639a underbart ;D
Älsklingar har varit hemma med oss nu i två dagar för jag har knappt kunnat röra mig allra mindre bära Lilleman, ryggen har varit helt paj, har så himla ont! Ätit citadon i två dag nu.. Idag kändes det lite bättre men nu efter alla aktiviteter så börjar jag känna av ryggen igen, hoppas jag inte får lida för den här mys dagen imorn!! Har ingen aning vad jag har gjort! Känns som efter förlossningen då jag fick ryggskott! :(
Dag å gå till läkaren?!

Har fått en ny mobil iPhone 5 så nu blir det massa bilder ;)
Lite bilder från vår dag idag :)