Fredags mys

Efter en glass på billan och 3 filmer hyrda på hemma kväll landar jag och Lucas på soffan med massa godis och karate kid på tv. Mys! Får se vem som somnar först ;)



Fail

Skulle gå på bio med Lucas "modig" skulle vi se men vart nått fel när jag skulle boka så det fans inga biljetter när vi väl tagit oss ner till sf :( FAIL!!
Så nu sitter vi och äter kebab och snart dra vi till billan för en glass :D
Hyra film ist!?



Att man aldrig får vara frisk!

Fy så sjuk jag har blivit! Idag har jag legat med Feber, hosta, snuva och sjuk ont i kroppen hela dagen :( Inte skoj! Bara sovit och sovit, inte orkat någonting :(
Hoppas på bättre och friskare dag imorgon! Nu ska jag fortsätta sova!

Lägger upp lite bilder från min svåger Sammys 40års dag :)



Caremaxx- lillens hjärtljud

Ååå lycka, idag inhandlade vi en apparat så man kan lyssna på lillens hjärta helt fantastiskt!! Vilken känsla!! Vi spelade även in på datorn, så sjukt mysigt!
Kan inte förstå att det växer ett liv inuti mig! Helt fantastiskt! <3
Man kunde även höra hur älsklingen sparkade och hade sig där inne :)
Rekommendera gravida kvinnor att köpa denna, perfekt för såna som jag som blir orolig så fort jag i te känner killen röra sig i magen på mig!! ;)

Finns att köpa på teknikmagasinet för 380:- Caremaxx heter den. Finns även en att köpa via nätet som heter Angelsound men den är dyrare tror jag :)



Lördag

Med en älskling som är tik förskyld och jag med förkylning+ njurbäckeninflammation tar vi oss ut på vägarna för att äta grekiska och köpa en present till Crilles kusinbarn.

Rekommenderar starkt å äta på grekiska kolgrillbaren på Erikslund! Sjukt gott!!!



Jaha, always me!

Tydligen så har man njurbäckeninflammation helst sjukt! Det som är ännu sjukare är att jag inte har några symtom alls?!? Tydligen ska det vara jätte smärtsamt?! Förutom ryggobt och lite feber igår så mår man helt ok!
Skumt?! Crille säger att det är något fel på min smärttröskel, kanske ska kolla upp det?! Hmm..
Lite frukost och solo nu och sen få antibiotika! Sjukskriven några dagar tydligen!



Gravid smycke

Titta vad jag fick på posten idag ett Bola smycke! Är så glad så jag har längtat! <3

"Gravidsmycket avger ett svagt ljud och från cirka 20:e graviditetsveckan kan barnet i magen höra och känna igen ljudet. Det rogivande ljudet lugnar bebisen under graviditeten och efter födelsen känner barnet igen ljudet av bolan och blir lugn av det.".

Nu blir det mat med mix och Empa <3



Vecka 22 <3

Du är i vecka 22.
Du har gått 21 fulla veckor och 1 full dag (v21+1).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 1 jan 2013
Du har 131 dagar kvar till beräknad förlossning.
 

Du är på dag 149 av 280. (53,2%)

 
Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.
 
Övre delen av livmodern befinner sig nu c:a 2 cm ovanför naveln och du känner dig sannolikt ganska tillfreds och bekväm med graviditeten. Magen är ännu inte så stor att den blir ett irritationsmoment i de dagliga rutinerna, och du kan förmodligen sitta och böja dig utan alltför mycket svårigheter. 

Din blodvolym har ökat för att fylla behovet av ökad syresättning och näringstransport till fostret. Det mesta av ökningen är blodplasma vilket leder till en utspädning av de röda blodkropparna, något som kan leda till fysiologisk anemi, eller blodbrist. Måttet på denna utspädning av blodet kallas hematocrit och når sitt lägsta värde omkring den här perioden, efter vilken den ökade produktionen av röda blodkroppar börjar komma ikapp.

 

Det kan vara en god ide att låta läkare eller barnmorska kontrollera att du inte utvecklat en allvarlig blodbrist.

 


Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Nu väger bebisen nästan 430 gram, är ungefär 28 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu.
nnan bebisen lagt på sig hull ser huden lite skrynklig och genomskinlig ut, men nu ökar den i vikt varje dag. Läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. Bukspottkörteln, som är viktig för produktionen av hormoner, utvecklas i stadig takt.

Redan nu finns tandanlag i käkarna. Det är inte så långt kvar tills du får träffa ditt barn och inom det första året börjar tandsprickningen.

Hittills har du förmodligen ökat i vikt med mellan 5,5 och 7 kg, men från och med nu kommer du att öka snabbare i vikt – räkna med strax under ett kvarts kilo per vecka. Det är vanligt och helt normalt att få sug efter specifik mat och ökade (men inte blodblandade) flytningar.
 
Hur jag mår:
Nu känner jag att det börjar bli tyngre för vare dag som går! Mina ben börjar bli svullna och fötterna börjar värka om jag står för länge. Foglossningen i bäcken bena börjar bli besvärligt jobbigast när jag cyklar på jobbet och när jag försöker vända mig i sängen. Nästäppa är något sjukt besvärligt, näsdroppar och koksaltlösning är min bästa vän! =D
Men bortsett från allt det besvärliga så är det så mysigt att ha en liten i magen som ligger och sparkar och har sig i magen på mig, känner det tydligare för varje dag som gå och det är så sjukt härligt! (även då han trapar vindruvor på urinblåsan min så älskar jag det!) haha..
Ne nu måste jag städa i morgon kommer mor min <3
 
<3Hur man kan älska någon så mycket som man inte har träffat ännu?<3
 
 
 
 
 


Att köpa

Har inte hunnit köpa så mycket som sagt men det är dags att börja göra inte så många månader kvar så att säga ;D Tog fram en liten checklista så kan man börja bocka av saker man måste handla =)
Har hunnit med lite ;D
 
 Barnvagn:

  Bäddutrustning
  Åkpåse
  Skötväska
  Regnskydd
  Insektsnät
  Parasoll
  Hjulskydd
  Vagnlås

x Säng/Vagga/Babykorg:

 
x Madrass
x Spjälskydd/frotté
x Sänghimmel
x Kudde
x Täcke
x Sängkläder
  Filt
  Sängmobil
  Trådlös Barnvakt
x Snuttefilt
x Napphållare

 Skötplats/Hygien:

x Blöjhink
x Sötbord
x Skötbädd
  Skötfilt
  Badcape
  Frotté/handdukar
x Badbalja
  Badhjälp
  Bad-/febertermometer
  Tvättlappar
  Tvättsvamp
  Blöjor
  Nagelsax
  Salva
  Tvål
  Olja
  Schampo
  Bomullspinnar
  Kam&borste
  Våtservetter
  Salva mot röd rumpa
  Babypuder

 Äta/Mat:

  Nappflaskor
  Dinapp
  Flaskborste
x Sugnapp
  Bestick
  Tallrik

 Bilstol:

  Babyskydd
  Solskydd
  Sovstöd
  Prylficka
  Sparskydd

 Kompletterande utrustning:

  Lammskinn
  Babysitter
  Bärsele
  Filtar

 Stimulans:

  Musikmobil
  Mjukisdjur
  Skallra
  Lekstol
  Hoppgunga
  Babygym

 Kläder:

  Dopklänning
  Bodys
  T-shirt
  Byxor
  Tröja
  Kofta
  Pyjamas/sovpåse
  Mössa i tun bomull
  Strumpor
  Overall

 För resan:

  Resesäng
  Paraply
  Resematstol
  Potta
  Mat-/flaskvärmare
  Våtservetter
  Stol-på-bord

 PACKA VÄSKAN till BB:

  Amninginnlägg
  AmningsBH
  Tandborste/tandkräm
  Mysdress
  Underkläder
  Tofflor
  Böcker/tidningar
  Hygienartiklar
 


God natt från oss <3

Helt slut var man idag efter jobbet! Börjar bli tungt å jobba :( Vill stå ut så längE som möjligt men det tråkiga är att man är helt förstör efteråt och orkar inte göra någonting! Somna när jag kom hem runt 17 och vaknade igen vid 19, kul! Så ska man försöka sova nu, lycka till säger jag bara! :(
Satt på en rulle när jag vaknade och myste ner mig i soffan med nudlar och ballerina kakor :D Wanderlust hette filmen. Rekommenderar att se det, tycker den var sjukt rolig chickflick!
Nattiz från bebbe och mig, imorgon vankas det mera jobb och sen körning! <3



God natt

Tack för idag gänget! Var super trevlig! Har alltid lika kul med er!! Har nog varit nära på att kissa på mig ett x-antal gånger idag så mycket som jag har skrattat <3
Filmen Snabba Cash 2 var så där, gick och se men var inte bio värd film! 1:an är mkt bättre!

Nu ska jag och älsklingen krypa till kojs! Imorgon vakas det jobb för båda oss :( sen ska jag försöka ta mig till IKEA och handla lite.
Blev inte att fixa babyrummet nu i helgen så jag måste ta tag i det nu i veckan!!
Kanske dags och börja handla lite barn kläder och sånt! Har inte handlat något ännu!! :S bara fyra månader kvar, känns som evigheter men det går fort!!

Nattiz <3



Tacos och bio kväll med gänget!

Snabba cash 2 it is ;)



Mys med mix <3

Middag och efterrätt med bästa Mix. Imorgon börjar jag jobbar igen ända fram till 17 oktober, hoppas det går bra! Ska kämpa in i set sista! :)

Perfekt väder det har varit dom här två dagarna. Idag passade pappa och jag på att sola och bada uti hökåsen. Behöver få lite färg på magen, man ser nästan igenom den nu när den växer ;D
Helgen blir det mer sola och bada med min älskling <3

Nu har jag känt vår lilla pojke sparka och ha dig i magen ett par dag. Blir tydligare och tydligare för varje dag som går <3 I bland är han helt sjö vild i magen på mig!! :) igår kände Crille först lilla spaken, lycka! <3
Nu i helgen ska vi försöka börja med rummet så det är bara att sätta upp tapeterna och allt annat som ska upp den 25:e när tapeterna kommer, kommer att bli så fint! <3



Vecka 21

Nu går jag in i vecka 21 och jag har gjort hälften utav min graviditet. Nu syns det verkligen på mig att jag är med barn. Vissa tror att jag ska föda när som helst ;D haha, jag kommer bli så sjukt stor om magen, kan inte ens förstå hur jag ska kunna ta mig fram och bära på den magen =S
Jag mår relativt bra just nu, känns som man typ ha vant sig med graviditets symtomerna vid det här laget. Det symtom som jag har just nu är:
 
*Nästäppa (sjukt jobbigt på nätterna kan knapp andas då)
*Halsbräna
*Svullna fötter och ben (inte så besvärlgt än men blir jobbigt när man har gjort ärenden en hel dag)
*Foglossning (det börjar bli besvärligt, speciellt på nätterna, kan inte vända mig om utan att det gör ont i ljumskarna. Hoppas det inte blir värre än står jag ut)
 
Igår kände jag första sparken utan på magen, var svagt men jag kände det tydligt =) Har känt nu i några dagra lite bubblande i magaen, speciellt på nätterna då har det varit massa aktivitet i magen =D så mysigt <3 men vill att det ska bli tydligare nu så att Crille också kan känna vår lilla pojke sparka och ha sig i magen på mig =D <3
 
Du är i vecka 21.
Du har gått 20 fulla veckor och 0 fulla dagar (v20+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 1 jan 2013
Du har 139 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
Du är på dag 141 av 280. (50,4%).
 
Mamman:
Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött. På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa. Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.

Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.Storleken kommer att fördubblas under andra halvan av graviditeten. Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.Din bebis blodcirkulation är nu komplett och helt fungerande. Navelsträngen fortsätter att växa och bli tjockare alltmedan blodet strömmar med avsevärd kraft igenom för att förse bebisen med syre och näring. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.Nu mognar de olika organen. Matsmältningssystemet fungerar redan på ett grundläggande sätt och bebisen kan svälja fostervatten och ta upp vatten och socker och sedan göra sig av med restprodukterna. Denna mekanism är en förberedelse på livet utanför livmodern. I blodet finns det redan ett stort antal röda blodkroppar, och vita blodkropparna börjar att bildas. I munnen börjar små smaklökar att bildas på tungan.

info: familjeliv.se och blimamma.se

Vi längtar efter dig



Bilder från onsdagskvällen

I onsdags var vi ju på trubadur kväll på östermälarstrands restaurang och lyssna på älsklingen och hans band spela "sound of 4" dom var som alltid super duktiga. Filmade lite men Crille måste godkänna dom innan jag lägger upp något ;D

Ny vlir det snabb städning och sen göra naglar.



Robert wells and The vocalettes

På strömsholm med Crille, Kia och Kurt! Mysigt, och sjukt grymma var dom!! Rysningar när dom sjöng och spelade! Har alltid gillat Robert wells, haft en små crush på han sen jag var liten och man satt och kollade på "så ska det låta" ;D och nu när de spelade klart gick han förbi mig och så tog han på min axel!! Extas !ska aldrig tvätta min axel!! Haha.. Fick så mycket fjärilar i magen när han la sin iskalla hand på min axel att bebisen gjorde volter i magen på mig! ;P haha.. Skämt å sido, lite kul var det att en kändis har klappat en på axeln ;) Nu bär det av mot kajplats 9 för parmiddag med Kia och Kurt <3



Fredag = Middag hos far min

Denna fredagen bjuds det på middag hos far min. Mätt som en gnu, crille har slocknat i pappas säng, snart bär det ut för att övningsköra sen mys med älsklingen på stan <3



Sound of 4

Då bär det av mot östermälarstrand för att höra älsklingen och hans band spela. Synd att det är dåligt väder annars hade man kunnat sitta på terassen som förra gången...

Har beställt tapeter och andra babygrejer till bebisrummet idag. Wiiie kommer att bli så fint, längtar.
Lägger upp före och efter blid sen när allt e klart :D



Trevliga tisdag

Idag fick jag besök av min kära syster och hennes barn. Blev en tripp runt erikslund och dollarstore. Tanken var att vi skulle åka och bada men var inte så super väder för det :( Istället fick vi pinna oss igenom en evighets shopping med min syster! Man ska ALDRIG åka och shoppa med syrran min, efter 25 år har jag fortfarande inte lärt mig det!! Tar henne ca 2timmar att ta sig igenom en affär!!! Det är inte kul att gå runt i 2 timmar gravid, det är inte kul när man inte är gravid men det är ett rent helvete och gå runt 2 timmar i en affär GRAVID!!! Trodde mina fötter skulle ramla av!! :( Så efter ca 1timme gjorde jag, barnen och pappa upp ett läger med solstolar, satt oss där vänta ut tiden och roa oss med det som fans i närheten. Sjukt skoj hade vi tillslut :D Efter det åkte vi hem till mig och så gjorde jag naglar på Daniella <3



Söndag

Mysig deg söndag med pappa! En tripp runt på erikslund, lunch på Ikea och ett dop uti gropen <3 Nu blir det deg i soffan och film med pappsen, 1 semester vecka kvar och sen åter till jobb, njuta njuta <3 Diggar utsikten i vecka 19 ;P sexigt redo för beach 2012 ;P hihi



Vecka 19 snart halvvägs <3

Min graviditet startade Ons 28 mar 2012.
Min menscykel är ca 28 dagar
Min blev gravid ungefär Ons 11 apr 2012 (ägglossningen).

Du är på dag 130 av 280. (46,4%).

Jag är i vecka 19.
Jag har gått 18 fulla veckor och fulla dagar (v18+3).
Jag är i 4:e kalendermånaden.
Jag är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Jag är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 1 jan 2013
Jag har 150 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
Bebisen: Barnet är 13-15cm (men min bebis var 17,4cm på ul i torsdags) långt mellan huvud och stjärt och väger ca 280g. Det börjar nu få anlag till de permanenta tänderna under de redan klara mjölktänderna. Talg från barnets talgkörtlar blandar sig med hudceller och bildar fosterfett/vernix. Fosterfettet skapar en vattentät barriär som hindrar barnets hud från att bli uppblött i fostervattnet. Nerverna i barnets kropp täcks med myelin, ett fett ämne som isolerar och möjliggör det snabba, friktionsfria utbyte av information som krävs för att en människa ska kunna koordinera och balansera sina rörelser harmoniskt. I tarmkanalen börjar magsafter produceras, de hjälper till att absorbera fostervatten och föra det vidare till njurarna. Där filtreras och renas det för att sedan utsöndras igen till fostervatten.
Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.
 
Jag: Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition

Pappan: Nu är ni nästan halvvägs in i graviditeten. Snart är ni föräldrar och kommer ha fullt upp med den lilla bebisen. Kanske ska ni passa på att planera in en resa? det går bra att resa som med flyg,bil eller tåg. ta gärna initiativet. En delaktig och engagerad pappa är viktigt under en graviditet. Men ditt deltagande ska naturligtvis inte bara handla om att hon mår bra . Förhoppningsvis diskuterar ni era funderingar tillsammans. 

Info: Familjeliv.se Gravid.se och Graviddax mobil app



Bilder från vecka 12-18

Måste ju börja skriva om min graviditet nu =) Tänkte börja med att slänga upp lite bilder från magen kan vara kul och se hur den växt, kul för mig att gå tillbaka och titta =D
Fick ju mage rätt så tidigt redan vecka 12 hade jag redan en kula :S
Så här kommer lite bilder.
  
V 12+0                        V 13+0              V 14+0                          V 15+0
 
 
  V 16+0                V 17+0              IDag <3
 
Nu bär det hem till empa för att träffa hennes kissebebis =D
 
    
      


Vår lilla pojke <3

Var på ultraljud idag, blev tillbaka flyttade 4dagar så 1a januari får vi en liten pojke!! :D underbart <3 Först var han lite envis och ville inte alls visa vad för kön han var men efter ett par knuffar utav barnmorskan så gav han med sig och vi fick det äntligen bekräftat att det var en Leam och inte en Aylinn <3 Har känt på mig det ända från start men alla andra trodde det var en flicka men givetvis hade jag rätt ;P Nu längtar jag till man får börja känna lillen röra sig där inne :D Och självklart längtar jag tills lillkillen kommer ut och vi får träffa han <3



Kan inte det här med rubriker.

Underbar onsdag, älskar sommar och semester!! Denna trevliga onsdag började vi med en dejt med pappa och Ingela. Blev en tripp till ängsö och sen mat på jonnys krog! Extremt mysigt <3 Efter det blev det mys och vila med älsklingen för att ladda upp batterierna igen och ta sig ner till billan och träffa tjejerna från Haga <3 Nu väntar sängen för imorgon ska vi på ultraljud igen :D sjukt spännande och sjukt nervöst!! ;) Hoppas lillknodden vill visa vad för kön "hen" är :D Och att "hen" är frisk och mår bra<3 Nattis <3



Bild bomb

Från parken zoo.. Kan inte somna är sjukt trött men har ont i hela kroppen så kan inte hitta rätt position :( irriterande!! Sjukt ont i höfterna, har blivit alldeles för mycket sittandes idag vilket leder till extrem smärts i höfterna :S Men mys dag har det varit så lite värt är det ;P Blev en fika tidigare med bästa Maria, Sara och Julia tror vi satt på cornetto bar i ca 4 timmar sen blev det bio "The dark knight rises" i 3 timmar! Så det känns lite ;) Nu ska jag titta på "buffy och vampyrerna" och försöka somna in. Nattis <3

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2851246/images/2012/pic_50187665e087c30ee2000253.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2851246/images/2012/pic_5018766de087c372ce000353.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2851246/images/2012/pic_50187674e087c323180001fa.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2851246/images/2012/pic_5018767a9606ee183300023b.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2851246/images/2012/pic_5018767fddf2b351f60001de.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2851246/images/2012/pic_50187686ddf2b33f1e000265.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2851246/images/2012/pic_5018768f9606ee228700024c.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2851246/images/2012/pic_50187694ddf2b3586a0001e0.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2851246/images/2012/pic_50187699e087c3173d000244.jpg" class="image">