Vecka 32

Då går jag in i en ny vecka, vecks 32 :D Känns så himla skönt nu är det inte långt kvar!! längtar så mycket! Är verkligen klar med att vara gravid känns det som!! Lilleman rör sig som ent tok i magen, ibland känns det som att krigar för att komma ut. Genom magen! Haha! 
 
Här kommer veckans info. 
 
Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.
 
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och fulla dagar (v31+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 1 jan 2013 
Du har 62 dagar kvar till beräknad förlossning


Kommer jag att tappa alla mina tänder?

Blöder fruktansvärt mycket om mitt tandkött när jag borstar mina tänder!!! Och ont gör det!!! Känner obehag och lite smärta nästan lite hela tiden...

Kommer jag att tappa alla mina tänder??!!

Känns som det iaf men googlar lite och tydligen är det vanligt. Hade tid hos tandhygienisten för ett tag sen men avbokade den tiden. Kanske dags att boka en ny tid?

Såhär stod det på babycenter.com

-Mitt tandkött blöder när jag använder tandtråd och borstar tänderna. Är det normalt?

Blödande och känsligt tandkött är ett vanligt problem under graviditeten. Graviditetshormoner kan göra att tandköttet svullnar och blir inflammerat vilket leder till återkommande, lätta blödningar, i synnerhet när du använder tandtråd eller borstar tänderna.

-Vad kan jag göra för att lindra blödningarna?

Fortsätt att använda tandtråd och borsta tänderna regelbundet men gör det försiktigt. Även om du känner att du helst vill undvika att röra vid tandköttet är det mycket viktigt att förebygga tandvårdsproblem under graviditeten för att undvika allvarliga skador. Du kan använda tandkräm för känsliga tänder eller lägga is på tandköttet om det gör ont vid tandborstning. Försök också att undvika att äta raffinerat socker vilket bidrar till tandskador och sjukdomar i tandköttet.

-När ska jag kontakta min tandläkare?

Om ditt tandkött blöder och gör ont ska du genast boka tid hos tandläkaren. Även om du inte har varit hos tandläkaren på länge är det bra att kontrollera tänderna under graviditeten. På de flesta tandläkarpraktiker finns även tandhygienister som kan behandla tandsten och rengöra dina tänder. Passa på att diskutera hur du ska sköta dina tänder på bästa sätt.

Kom ihåg att tala om för tandläkaren att du är gravid så att röntgenundersökningar inte görs under den första trimestern. De lokalbedövningsmedel som används i samband med tandvård orsakar inga medicinska problem under graviditeten. Be tandläkaren kontakta din läkare eller barnmorska om han eller hon är osäker på vilka typer av läkemedel som är säkra för dig att ta.

Är det nå fler som har såhär?? Eller hade så här under graviditeten? Fick du behålla dina tänder isf? ;)
Haha.. Rädda jag liksom men kul och börja tappa tänder :S Och blir inte bättre av att Crille utbrister varenda gång
-SHIT du kommer att tappa alla dina tänder snart!! :(

Nu syns det inte på bilden med det blöder!!



Saker jag längtar efter!

*Sova på mage! (Jag sover alltid på mage!! Ibland på rygg! Hatar å sova på sidan!! Så det är jätte jobbigt och inte kunna göra det! Ibland ligger jag och fantiserar om att ligga på magen!)

*Hålla sig (så trött på att kissa hela tiden! Jag har alltid haft super bra blåsa och aldrig behövt kissa på nätterna!! Nu måste jag gå upp MINST 4 gånger per natt!)

*Använda jeans! (Är så JÄTTE trött på tights!! )

*Äta vad jag vill! (Fins så mycket man inte ska eller bör att så jag är nojig hela tiden med mat!! Jätte tråkigt! Det jag saknar mest med mat är brie och salami!)

*Dricka ett glas vitt nån gång ibland! (Saknar inte alls att gå ut på krogen och festa och supa men saknar att kunna dricka ett glas vin nångång ibland med tjejerna, smaken av vitt vin är så gott!)

*Att kunna gå normalt utan att vagga eller bli andfådd! (Har ju jätte hemsk förlossning och vissa dagar kan jag inte gå alls för att jag har så SJUKT ont!! Men pga jag har en smärta konstans så har jag börjat vagga jätte mycket och det är så FULT!!)

*SHOPPA! (Orkar knappt gå 5min i en affär!! Och jag har ALLTID älskar gå i affärer i flera timmar!!!!!)

*Sova! (Pga av allt kissandes på natten, foglossnigen, lilleman som sparkar hela nätterna och smärtan i rygg och höft så får jag MAX 2 timmar sammanhängande sömn! Så irriterade! Alla säger dock att det är bara att vänja sig för jag kommer inte få så mycket sömn när bebisen är här! MEN jag tycker så här!! Eftersom jag haft så jobbig graviditet så borde jag få en lugn bebis ;P eller?)

*Kunna hålla om älsklingen! (Pga min gigantiska mage så når jag inte fram till han när jag vill hålla om han om natten!!)

*Dansa! (Saknar dansen! Reggeaton, hiphopen och ZUMBAN!!)

*OCH GIVETVIS SÅ LÄNGTAR JAG EFTER MIN BEBIS !! ❤

P.s en rekommendation ta ut navelpiercing så fort du blir med barn! Eller ännu bättre pierca i te naveln!! Det blir så fult efteråt! Jag tog ut min jätte sent, i typ vecka 18 och så här ser min navel ut nu, fy!!



Doppresenter

Här är en annan jätte fin doppresent, stod mellan den här och tavlan,
Jätte söt personlig filt där det står födelse uppgifter om dopbarnet.
Är dock lite dyrare än tavlan men är man 2 och delar så blir den perfekt =D
 
Den finns på http://www.barnparadiset.se/sv/search?orderby=position&orderway=desc&search_query=dop kostar 569:-
Dom har även massa andra fina dopgåvor samt massa bebis saker =)
 


Små små sockor

som blir till grova skor som trampar i väg i världen till nästa generation...

Då har vi varit på dop idag, mysigt!
Lilla Eliott döptes, han e så underbart söt! så charmig med sitt leende! Dom var jätte fina där uppe allihopa! Tobbe (pappan) och Joel (gudfar) var så stiliga i sina kavajer! Inte var dag man ser dom så uppklädda ;)
André och hans fina familj var med också! Så mysigt fick man träffa hans härliga lilla son igen Jag får sån längtan när jag träffar alla dessa Goa bebisar!! Vill att min lillkille ska vara här med oss nu!! :( Men får njuta av hans härliga sparkar ett tag till istället.
Köpte en jätte fin Personlig namtavla, där man skriver in dop barnets namn, tid han föddes, datum, vikt och längd. Köpte den från http://www.elisabethstavlor.se/page8.html kostade 275:- och tog ca en dag å få den. Super bra dop present!

Tusen tack Tobbe och Helena för att vi fick komma på ert fina dop, och tack för fikat :D



Mys lördag med bästa ❤

Medan alla är och firar halloween, utklädda och fulla så kör vi på Tacos och film kväll. Mys ❤
Först "lugnt vatten" och nu "resident evil-after life"
Imorgon vankas dop, då ska jag lägga upp den fina presenten jag köpt :D



Godnatt

Nu kryper jag och min missbildade mage ner i sängen! Att bli rumpad utav lilleman börjar bli standard ❤
Helt slut efter denna dag!! Blev en mysig kväll hemma hos Grimaldi med Sandra och dagge! Alltid lika underhållande och häng med dom, humöret är alltid på topp och vi skrattar som lustgas påverkade idioter ❤ Blev att se pianisten, som jag sett 320 gånger! Men oj så bra den är! Blir lika berörd varenda gång!! :(

Har haft nå fruktansvärt ont nedåt (mellan bena) typ ljumskarna. Blir bara värre, ibland kan jag knappt sitta!! Idag har det varit som värst! Känns som nån sparkat mig mellan bena :(
Har börjat stickad och trycka på där nere oxå :S börjar han lägga dig till rätta då?? Nån som har som jag?? Tips?? Han får ju inte komma än 9 veckor kvar ju!!! Men kanske vanligt att känna så??



Gravid dejt❤

Två gravid kvinnor på shopping tur går inte så bra :(
Man orkar inte mycket så att säga ;) Ont i ryggen och ont i fötterna!! Resulterar i 0 fynd utav babysaker :( aja! Trevligt var det iallafall och träffa Sanna, och som vanligt så har vi massa bebis saker och prata om :D Nu är det soffläge och sen dejt med Sandra och Grimaldi.

Badrums gubben var här idag och det ser ut dom att vi blir tvungna att renovera badrummet för att undvika eventuella vatten skador! :( (jippie för det har vi råd med!!)



Torsdag <3

Idag har det varit en mysig dag. Träffat massa fina vänner och bara njutit utav denna fina vinter dagen. (Jag är nog den ända som är glad att vinter kommer och ser fram i mot vintern kylan)
På förmiddag kom Kenny och Petra förbi med lite fika, super trevligt. Vi satt och babbla ett tag och sen åkte dom vidare. Efter det blev det mer städ och sen en stund vila, man orkar ju inte så mycket åtgången så att säga ;) Senare blev det lite käk med Empa på stan, blev en efterlängtat kyckling ciabatta. Efter det så möte vi upp Joel och Sara för att gå på bio, paranormal 4. Den var så där, slutet förstörde allt!! Rekommenderar inte att betala pengar för att se den iaf!!

Idag fick jag hem en dop present jag beställt!! Så fin den var, hoppas dom blir glada. Lägger upp bild på lördag efter dopet ;D

Nu ska jag och älsklingen ta och krypa ner i sängen. Imorn kl 9 kommer badrums gubben! Måste va pigg! Sen blir det dejt med Sanna och på kvällen dejt med Sandra och Grimaldi.

Läste förresten en blogg nyss om ett par som förlorade sin lilla bebis i vecka 30 :( hjärtat hade stannat och de kunde inte göra något. Usch stackars dom, fick så ont i hjärtat!!!!! Vi är i vecka 31 nu, skulle dö om det hände oss!! Usch!!!! Ber till allt som går att be till att inget ska hända oss!! Att vi ska få en frisk liten pojke i januari <3<3<3



the glory of being pregnant

Älsklingen ligger och snarkar på för fullt, lilleman har hicka och jag ligger klar vaken men årets halsbränna :S The glory of being pregnant.
Pigg jag kommer att vara imorgon :S



Fixar Sanna

Idag har vi varit duktig! Jag fick äntligen fart på älsklingen! Han, pappa och Ingela bar ner allt som låg i skrubben. Så nu kunde jag äntligen fixa där! Hängt upp hyllor. Alla skor är på plats (eller dom flesta iaf), jackorna upphängda, sängkläder och handdukar snyggt vikta. Så himla skönt å få ordning! Nu har jag hur mycket plats son helst i garderoberna!!!
En snabb vila i soffan sen blir det att fixa garderoberna och sortera allt under sängen :D

Helt sjukt vad städ nojig jag har blivit! Fixar och donar överallt! Måste vara graviditeten!?
Har aldrig städat så mycket som jag gör nu! Jag bäddar sängen till och med varje dag!!! Jag har typ ALDRIG bäddat sängen förr!
För er som inte känner mig så ska ni veta att jag är den mest stökigaste och slarvigaste personen jag känner (förutom mix då, hon tar nog priset <3) och jag har aldrig haft problem med att vara så, men NU blir jag helt tokig om det är stökigt! Om det ligger kläder på golvet! Till och med om Crille inte stänger dörren till toaletten!! Haha.. Helt sjuk, vad har hänt?!

Ne nu måste jag vila höra en annan gång!



Vecka 31

Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 6 fulla dagar (v29+6).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 1 jan 2013
Du har 70 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpenning (tidigare havandeskapspenning) från och med nu. Du ansöker om gravidpenning hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Pappan: Hör du till dem som tycker att det är lite ”freaky” när ungen rör på sig inne i mammas mage? Vissa gör det, andra tycker det är coolt. Barnet är iallafall nästan färdigt därinne, skall bara fetta till sig lite under resten av graviditeten



Bäbis saker

Crille kom hem med en hel kasse fina bebis saker som vi fick av en kollega till han och en vän till mig! Tusen tack! Jätte gulliga saker!
Behöver inte köpa några fler mössor nu iaf har så jag klarar mig ett tag, hihi..



Det positiva och negativa med att vara gravid.

Idag har det varit en tuff dag. Var på stan med älsklingen tidigare för att göra ett bank ärende. Tanken var att jag skulle stanna kvar på stan när Crille åkte till jobbet. Men har knappt kunnat röra på mig utan att få sammandragningar vilket är jätte jobbigt! Så det vara bara att åka hem på engång och lägga sig och vila. Tråkigt :(

Innan man blev gravid så visste man inte alls hur det skulle vara, ingen som hade berättat allt det jobbiga med att vara gravid! Det ända man fick veta var hur mysigt och underbart det var! Men vill lova er det är inte lätt!! Finns många saker jag gärna skulle skippa!
Fick en bok av min svägerska, "en
Handbok för gravida eller allt man inte kan fråga doktorn om" heter boken! Det är en perfekt bok och rekommenderar alla gravida eller ni som funderar på att bli gravida, läs den!! Där skriver Vicki Iovine om allt man inte får veta innan man blir gravid och hon skriver med sån humor! Super bra bok!


Negativt:

*den jädras foglossnigen som bara blir värre.
*dessa hemska sammandragningar som jag får när jag går för fort, är kissnödig eller gör något ansträngande.
*konstant kissnödig
*inte kunna ligga på magen
*inte kunna använda jeans
*vikt uppgång
*9 månaders väntan ( alldeles för lång väntan)
*dessa hemska flyttningar
*svettningar
*den eviga tröttheten


Positivt:

*kärleken man redan känner för livet i magen.
*otroligt mysigt när han gör sig till känna.
*köpa bebis saker
*större bröst ;)
*Man går runt och är lycklig nästan hela tiden.
*drömmarna och förväntningarna om hur det kommer att va att ha lille man i
min famn
*9månader utan mens!!
*lyckoruset man får när man boar.
*lyckan man får när älsklingen pratar med magen, rör magen och känner sparkar.
*känslan utav att känna att det växer ett liv i en.
*alla presenter man får ;) hihi..
*nu har man en anledning att gå upp i vikt. ;)

Ja positiv listan går att göra hur lång som helst. Oavsett om jag har en jobbig graviditet så är det värt det! För varje negativ sak så kan jag skriva 2 positiva saker. Jag skulle absolut göra om det hundra gånger om för min lilla kille jag bär på! Kärleken jag redan känner för honom är obeskrivlig och redan så himla stark!!



Söndag

Då var det slut på den här veckan. Och det firar vi med lite snyft kväll men bästa Grimaldi och Sandra. Film "notebook" vilken underbar film det är!! Finaste kärleksfilmen som har gjort!! Så vi grät! Alla tre!! :D

Imorgon ska jag försöka få fart på älsklingen lite. Få honom att ta ner gamla möbler så jag kan börja fixa å dona med garderoberna och skrubben :) Ska även försöka få med han till en barn butik här i Västerås som har fina begagnade barnsaker.

Nu blir det mera Jersey shore och sen sängen :)



Gravidbloggar.se

 Är ni som jag och tycker det är jätte roligt och följa andras graviditeter så ska ni gå in och kika på den här sidan! Här har dom samlat massa gravid bloggar att följa!
 
Gravidbloggar, bloggar om barn och graviditet


Fosterrörelser v30 (29+4)

KL 04:45 kom jag i säng i går! Det är inte lätta att sova när lilleman har fest i magen =( Så här håller han på nästan hela nätterna! Men jisses så mysigt det är att känna han, så sjukt mäktigt!Värt varenda sömlös natt!
Men om jag får önska mig nått av lilleman han får gärna hålla på dagarna och sova på nätterna ;D hihi <3
 
 
 
 


Man får fetta när man är gravid, ibland iaf ;)

Satt och läste en väns blogg och kom till ett inlägg där hon hade gjort kokosbollar tror ni jag blev sugen eller?!? Det vara ju bara att plocka fram ingredienser och rulla bollar :)
Så nu blir det smaska kokosbollar och kolla på Jersey shore :) en gravid kvinnas lördag ;) hihi..
Älsklingen är ute på partej med grabbarna och firar André och tjejerna ska oxå ut. Men usch så seg jag är idag så orkar inte alls hänga på på något!



Lite om min graviditet

Hitta en rolig lista där man kan svara på lite frågor om sin graviditet. Tänkte kan vara skoj att läsa om, som minne för mig tills nästa gång man är gravid så kan man jämföra =D
 
 
 
 
När fick ni reda på att du var gravid?
Söndagen den 29 mars fick vi reda på att jag var gravid. Då var jag i vecka 6.
 
Var det planerat?
Nej det var det inte.
 
Hur gammal var du då?
25
 
Vem var den första som fick veta?
Min syster och Empa var dom första som fick veta =D

Hur tog din partner det?
Vi belv båda jätte chockade först, var inte alls planerat och vi hade inte ens en tanke på att skaffa barn än på ett tag. Så vår första tanke var ju givitvis "shit vad gör vi?
Tog oss ganska lång tid att smälta det och när vi väl hade gjort det så började vi prata om vad vi skulle göra. Vi tog även kontakt men en abortkurator och pratade med henne innan vi bestämde oss för att få lite tops och råd. Efter ca en 4 veckor tog vi beslutet att behålla vår lilla bebis och sen den dagen har både jag och Crille varit sjukt glada och längtat som tokar!
 
Mådde du illa under graviditeten?
Jag mådde inte illa alls under någon del utav graviditeten, men var extremt trött och hade jätte mycket migrän i början utav graviditeten.
 
Hade du mycket foglossningar?
Ja, jag har hemsk foglossning, redan från vecka 15 började dom och blev bara värre. I vecka 22 blev jag sjukskriven. Och det kommer inte bli bättre =(

Hade du någon hormonrand?
Ja en svag hormonrand har börjat framträda.
 
Fick du bristningar?
Ehh ja en hel del men ganska ljusa/svaga så dom syns inte så hemskt mycket tycker jag, än iaf ;D… magen är ju inte liten precis :)
 
Vad trodde du att det skulle bli för kön?
Jag trodde stenhårt på att det skulle bli pojke och på första ul fick vi veta att det var en pojke. Får se när han kommer om vi sett rätt eller fel ;P
 
Vad ville du att det skulle bli för kön?
Ville att det skulle bli en pojke eftersom att det var ju det jag kände på mig hela tiden men blir blivit lika glad för en flicka.
 
Hade du några speciella cravings?
I början var jag riktigt tokig i piggelin, det blev lite bättre sen men satt fortfarande i. Vindruvor har jag varit tokig i hela tiden.
 
Vad gillade du för mat?
Inge speciellt, allt =D
 
Någon maträtt du avskydde?
Nej inte vad jag vet. Fisk isf men det gjorde jag innan graviditeten oxå ;D
 
Hade du halsbränna?
Ja usch kom som ett brev på posten i slutet på vecka 28
 
Behövde du kissa ofta?
Ehhh AAA. I början gick jag upp och kissa konstant, så jag misstänkte att jag var gravid. Sen av tog det i mitten men nu är det tillbaka för att lilleman sparkar konstant på blåsan.
 
Hur mycket gick du upp?
hittills har jag gått upp 14kg
 
Är du nöjd över din graviditet?
Har haft en väldigt tuff graviditet med ryggsmärtor och foglossning. Men mitt mirakel i magen är värd varenda smärta!
 
 
 
 
 


Baby converse

Titta vad som kom på posten idag! Mina virkade converse som jag beställt till lille man! Så söta skor! Bästa köpte, super nöjd och kommer definitivt köpa flera färger! :D

Köpte dom utav en tjej som gör dom på beställning, gick jätte fort! Och leveransen tog bara 2 dagar.
Gå in och kika på hennes hemsida http://www.maran.n.nu/om ni är sugna på att beställa.



Långtråkig väntan

Usch så tråkigt det är och gå hemma! Speciellt nu när jag är typ klar med bebisrummet! :(
Så långtråkigt, alla andra jobbar! Vad gör man? Spyr på det här! Hoppas november månaden går fort för sen tror jag december flyger fram med advent och jul och allt som händer då.

Tur dock att jag har en till preggo vän som har lust och underhålla en ibland. Igår bjöd hon hem mig på en super god kycklingsallad och häng i soffan! Var super trevligt och så får man prata om graviditet grejer som egentligen ingen annan orkar lyssna på :)

Men vad ska man göra idag? Hoppas jag kan övertala älsklingen från att åka till studion och hänga med mig idag :D

Om det är någon annan som har lika tråkigt som mig och har behov utav lite sällskap så här på dagarna så är ni mer än välkommen att höra av er till mig!
;P hihi..



Vecka 30

DÅ rullar jag in i vecka 30! SÅ jag har längtat på denna vecka! Nu är det endast 10 veckor kvar! 7 veckor tills det anses vara "normalt" att föda, alltså inte för tidigt =D
Igår var vi hos barnmorskan som jag skrev i tidigare inlägg och vi ska tillbaka dit om 3 veckor och då är det inte långt kvar =D
Jag mår som föra veckan, foglossning men njuter så gott det går!
Går inte att undvika att känna total lycka när lille man gör sig till känna! Min nya favorit grej är att bli rumpad ;D haha..
 
 
veckans info:
 
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 1 full dag (v29+1).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 1 jan 2013
Du har 75 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
73,1% gjord!
 
 
Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs. Dina lungor tar upp ca 20% mera syre vilket kan  göra att du känner dig mer anfådd.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. I vecka 30 är medelkroppslängden 41 cm från hjässa till häl.  Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.
 
Pappan: Nu är det dags att anmäla sig till förlossningsförberedande utbildningen. Hur är det med hem- och livförsäkring? Tjejen måste ju kanske komma överens om hur hon ska vara föräldraledig så det är lika bra att du börjar tänka på den pucken också. Hur har ni tänkt att dela? Hälften av dagarna står på dig som default om ni delar vårdnaden.
 
info, familjeliv och planetdad.
 
 


Har en vild liten man i magen!

10 veckor kvar till bf!!! Wiie! Det är nära nu! Går in i vecka 30 idag! Nu börjar det bli verkligt! Var hos barnmorskan idag med älsklingen vi fick med oss papperna som vi ska ha med oss till förlossningen, det pirrade i magen på mig när jag fick dom :D
Allt såg bra ut med lille man! Livmodern hade växt från 24cm till 28cm. Han är fortfarande lite större än normal kurva :)
Lilleman tycker inte om besöken hos barnmorskan, när hon tycker och känner på magen blir han galen! Han börjar sparka och flyttar på sig så barnmorskan får jaga hjärtat! Ett tag så låg han plus på 170 för han var så vild, men efter en stud då han fått lungan ner sig gick det ner till 150 :)

Imorgon lägger jag upp mag bild och info!
Nu ska jag krypa ner hos älsklingen❤



Tur att man har sömmerskor i familjen!

Då är man åter hemma i kära Västerås! Denna tripp var ytters givande vi hann med så mycket! Gracias mami för en toppen söndag och måndag! Vi gjorde så mycket fint är så glad och nöjd nu! Kan definitivt stryka sängkläder och klädsel till vaggan :D
Och tack syster min för den fina vaggan❤
Och så fick jag sötaste bodys utav far min, tusen tack! ❤

Nu blir det att skriva info om halloween och once upon à time :D



På't igen

Men förstärkning från mormor så fortsätter vi och sy. Känner mig som mössen från Askungen, effektiva.

Vi ska sy och vi ska klippa,
vi ska göra, ska vi tippa
För den stora galakvällen
Så ska vi sy modellen,
Tra la la la..

Hihi.. Idag fyller Mamma år! Stort grattis till dig fina mamsen ❤

Ikväll vankas måndags klubben!



Uppsala

Då tar jag och kryper till kojs! NU kl 04,31 helt otroligt!!!

Är i Uppsala på besök hos bästa mamma. Vi har handlat på oss en massa tyg och bestämt oss att sy massa saker till bebisen.
Lakan, täcken, klädsel till bebiskorgen, säng kläder till vagnen, kuddar, klädsel till sköt bordet, en säck till leksaker! Ja du det blir en massa! Vi började kl 18 och klippa å sy, nu efter att overlock maskinen pajade gav vi upp för att sova och ladda om för imorgon. Då kommer mormor hit för att hjälpa oss och laga maskinen :) ❤
Har kramp i rygg och fingrar, var 100 årsen jag sydde så mycket. Trodde inte jag skulle klara av en symaskin igen! Men det har gått super bra, stolt över mig 😉

Bilder på resultat kommer givetvis när allt är klart :)

Nattis!



Uppdatering utav lista

Att åka vagn:

Vagn, sittdel och liggdel [x]
Mobil till vagnen
Åkpåse [x]
Bäddning till vagnen, kudde lakan och täcke [x]
Skötväska [x]
Myggnät [x]
Regnskydd
Parasoll [x]
 
Åkabil:
 
Bilbarnstol [x]
 
Sova:

Spjälsäng [x]
Spjälsängsskydd [x]
Mobil till spjälsäng [x]
Madrass [x]
Madrass skydd [x]
Kudde [x]
Täcke [x]
Sängkläder set i 3 (har 1 set) [x]
Babykorg [x]
Madrass till babykorg [x]
Mobil till babykorg
Kudde till babykorg [x]
Täcke till babykorg [x]
Sängkläder set i 3 till babykorg
Babynest [x]
Nattlampa [x]
 
Sköta om/hygien
 
Skötbord [x]
Madrass till skötbord [x]
Badhanddukar (har en badcape)
Små handdukar
Blöjor
Tvättlappar
Våtservetter
Badbalja [x]
Badolja eller nån mild tvätt tvål
Hudkräm
Babypulver
Barnsalva, bephanten, zinksalva
Nagelklippare
Hårborste
Blöjhink [x]
 
 
Äta:
 
Bröstpump
Amnings kupor
Amningsbh [x]
Nappflaska
Nappflaske diskställ
Flaskborste
Nappar [x]
Napphållare
Amningskudde
 
Övrigt:
 
Bärsele [x]
Filtar [x]
Babygym [x]
Babysitter [x]
Gosedjur [x]
Snuttefilt [x]
Skallror [x]
Musikböcker [x]
Mitt första år bok [x]
Bitring
 
Kläder:

Bodys-
7st i stl 50 [x]
7st i stl 56 [x]
7st i stl 62
7st i stl 68
 
Sparkdräkt/pyjamas-
7st i stl 50 [x]
7st i stl 56
7st i stl 62
7st i stl 68
 
Har mest kläder i små stl.
 
Byxor i alla stilar
7st i stl 50 mjukisbyxor, tights [x]
7st i stl 56 mjukisbyxor, tights
7st i stl 62 jeans, fin byxor, mjukisbyxor, tights
7st i stl 68 jeans, fin byxor, mjukisbyxor, tights
 
Varma tröjor och koftor
 
3st i stl 50 [x]
5st i stl 56
5st i stl 62
5st i stl 68
 
(Det här är vad jag har tänkt mig på på ett ungefär, kommer antagligen bli mera men som minst så att jag har något att utgå efter ;D)
 
Mössor [x]
Haklappar
Strumpor
Vantar
 
Overaller
3 i stl 56,62,68 (har en i minsta stl)
 
De flesta kläderna jag har, har jag i små storlekar.
 
Åkpåse
 
Mini-apotek

Alvedon 
Barnnässprej
Febertermometer
Magdroppar
 
Tro det var allt jag behöver ruinerad på baby saker ;D
 


Vecka 29

Då har jag gått in i vecka 29. Sista trimesten! Så skönt! Snart under 80 dagar 1 vecka ifrån vecka 30 och då är det bara 10 veckor kvar =D
Jag mår väl helt okej, ganska klar med att vara gravid =( Foglossningen håller i sig men jag börjar vänja mig med det! Crilles mormor har frågat mig nästa hela graviditeten om jag har fått halsbränna men icke jag har klarat mig från det, todde jag ja! Som ett brev på posten kom den satans halsbrännan!!!! Och inte är det mysigt =( Nån som har tips vad man kan göra mot halsbränna??
Lille man är sjukt livlig i magen nästan hela dagarna! Och det syns så tydligt utan på magen! Jätte mysigt <3
 
Jag är i vecka 29.
Jag har gått 28 fulla veckor och 1 full dag (v28+1).
Jag är i 7:e kalendermånaden.
Jag är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Jag är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 1 jan 2013
Jag har 82 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar. I vecka 29 är medelkroppslängden ungefär 39 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1400 gram.
 
info från familjeliv.se och vårdguiden

 
 
 


Hallen

Då var hallen klar! Så fint det blev, är super nöjd!!! Målade allt vit, till och med tavlorna och målade på lövmotiv (dom bredvid spegeln), inte värsta konstnären men det duger tillsvidare. Ska hänga upp mina gravbilder där sen.
=) Köpte Nya skoskåp i vit och satt upp spotlights under dom.
 
Efter:
 
 
Före renovering:
 


Minen för evigt!

Då var det bokat, i november ska vi ta fina graviditets bilder!! Åå längtar! Hoppas dom blir fina! Undrar vad man ska ha på sig?
Ska oxå göra sådär avgjutning utav magenen men väntar ett tag med det :)

Idag går jag in ny vecka. Vecka 29!! Det börjar närma sig :D snart vecka 30!! ❤ lägger upp bild och info senare eller imorn!



En kväll utan el

Igår började jag göra om i hallen (igen ;P) måla om och sätt upp nya grejer. Skulle borra håll för att sätta upp en hatthylla och smarta jag borrar rätt över en lampknapp!!! Vad händer då?!? Jo jag borrar hål i jordlednigen och all ström i hela lägenheten dör!!!! PANIK!!!! Helt ensam är man oxå 19 på kvällen, kolsvart blir det, och jag som är sjukt mörkrädd!!! Var bara att ringa jouren, 1 timme senare dyker en gubben upp och börjar pilla på säkringarna och konstaterar att han inte kan hjälpa mig och jag får ringa en elektriker imorgon, trodde jouren hade elektriker eller iaf folk som kan sånt men tydligen inte!! tänker ABSOLUT inte betala för den utryckningen! Iaf var det bara att tända ljus i hela lägenheten och vänta på att Crille skulle komma hem! Mysigt var det, men fy Satan vad tråkigt amishfolket måste ha det!? Ingen tv, ingen dator och telefonen som självklart inte hade batterier så jag kunde inte ringa nån :( runt 21:30 hade jag läst 3 tidningar och ritat en teckning!! Sjukt tråkigt!! Låg bokstavligt talat å titta upp rätt i taket till 23:00 då crille kom hem!! Och var tvungen och banga på måndagsklubben! BITTERT!!!! :(
7 imorse ringde vi en elektriker som kom och byte kablar! Tack för det!! Skulle aldrig kunna leva utan el !! Nu är hallen klar iaf lägger upp bild imorgon! :)
(Har inte glömt att lägga upp bild på barnrummet men vill att det ska vara helt klart innan jag gör det!) nu blir det ingen mer renovera för mig förens bebisen är ute! Börjar bli nå fruktansvärt tungt att göra saker!!!

Städa och vila nu då!



Ted

Bio med dom bästa! Blev Ted som visades på duken! Den var riktigt rolig många gånger man inte kunde hålla sig från skratt, hade dock alldeles för höga förväntningar på grund av att alla sa att den var super grym så det förstörde lite! :( Men absolut en film man måste se och som var rolig väldigt många gånger!!
Nu blir det fråga Olle i väntan på att älsklingen kommer hem!
Imorgon vankas måndagsklubben ❤



Godmorgon söndag

Med den här snygga killen❤
Vackraste manen på den här planeten som jag älskar av hela mitt hjärta! Han gör mig lycklig, stolt och kärare för varje dag som går! Så nöjd och glad att det är han som jag ska ha barn med och han kommer bli bästa pappan, ingen tvekan om den saken! ❤
Idag vaknade vi runt 11 efter gårdagens party. Men vi låg och mös ända fram till 12:30. Älsklingen lagade frukost till mig sen städade vi en stund och sen blev det mera mys i soffan framför x-factor ❤

Ikväll blir det bio men bästa Sandra & Grimaldi! Ted visas på duken :D



Lördag

Igår blev det en väldigt lugn kväll. Efter filat på stan med Sara och co tog jag mig hem till systeryster som bor i Enköping! Där blev det häng, bakande och massa prat ändra fram till 4 på morgonen då älsklingen kom och hämta mig! ❤

Nu är vi på födelse party, får se vart kvällen bär av och hur stabil älsklingen håller sig på nykterhets skallan om jag får hem han i skaplig tid. Imorn står städ på schema och kvälls mys.



Vecka 28

Jisses jag hinner inte med dessa veckouppdateringar, känns ju som att jag nyss skrev om vecka 27 =S Var ju nyligen, men men.. Är ganska dålig på att lägga ut en uppdatering på tisdagar då jag går in i ny vecka. Aja huvudsaken att jag gör det. Kommer vara mysigt och intressant för mig och kunna gå tillbaka och läsa om hur jag mådde eller hur min mage såg ut just den veckan =D 
Börjar kännas väldigt skönt att jag börjar närma mig vecka 30 vet inte varför men känns som att det är en stor milstolpe för mig!
Mår fortfarande som tidigare ont över allt! Kissar något sjukt mycket och det är jag fruktansvärt trött på, och ont gör det när jag är kissnödig :S Börjar bli väldigt tungt neråt, lite obehagligt faktiskt!!  Men som jag har sagt tidigare så är det värt all smärta!!
Nu sparkar lilleman mer än någonsin! Vissa sparkar känns så tydligt att det nästan gör ont! Ibland är han så livlig så man ser hur det rör sig utan på magen! Så härligt att känna honom röra sig i magen på mig, älskar det! Hicka gör han också flera gånger om dagen, stackarn! =(
 
 
Jag är i vecka 28.
Jag har gått 27 fulla veckor och 1 full dag (v27+1).
Jag är i 6:e kalendermånaden.
Jag är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Jag är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 1 jan 2013
Jag har 89 dagar kvar till beräknad förlossning.
 

Vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet:  Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Pappan:Det kan börja bli tungt för din partner nu. Hon kan känna sig både otymplig och oattraktiv. Tänk på att det kan vara viktigt för henne att få höra vad hon betyder för dig och vad fantastiskt det är att ni ska bli föräldrar.
 
 
info vårdguiden och familjeliv
 


Onsdag

Denna dag har varit fullbokad! Gissa om jag är trött nu?!
Imorse var jag med far min till läkaren, efter det blev det lite häng med han. Sen tog jag mig en tipp ner för att möta Mix. Blev klockjakt, tror nog vi sprang in i varenda klockaffär i stan!!! Gör inte om det iaf!! Frågade även Mix, -ska vi gå långt?! -nä bara till klockmaster som ligger vid hm!
Jo tjena hon glömde nämna alla 17 andra klockaffärer vi skulle in på!! :S
Men efter det då ni då fick jag träffa sötaste lilla pyret André och Emelie's lilla pojke! Å tror ni han va söt, herregud vilken gullunge!! Nu längtar jag ännu mera efter vårt lilla mirakel!!!
Kul att det endast kommer vara 3månader i mellan dom! ❤ Får dom steka runt tillsammans som sina pappor gjorde på yngre dar ;) i en BMW och lyssna på nattevar! Hahaha... ❤
Sen efter det blev det mat och film och som vanligt levererade Grimaldi med en god middag, kyckling i soyasås och ris!!

Nu ska jag kasta mig i säng! För 08:00 ska jag vara i skolan :S har ju några kurser kvar på min skötarutb :(
Nattiz



Måndag klubben

Idag sammanträdde måndagsklubben på Indigo. En Spansk tapas restaurang, sjukt god mat! Potatisklyftorna var nog det godaste jag ätit!!!
Dagens fråga var hallowen fest, vart, när och hur!? Efter hollowen festen är det dags för våran traditionella jul festen sen nyår och sen hoppas jag vår lille man kommer till världen :D

Nu ska jag krypa ner till kojs bredvid min älsklig, nattis ❤❤



Pyssel med Empa ❤

Nu har vi pysslat så det rycker om det! Sår på fingrarna! Har hjälpt till och gjort inbjudnings korten till min babyshower :D Empa som ordnar med partyt men jag vill ju också hjälpa till ;D

Nu blir det måndagsklubben! ❤



Sandra och Grimaldi

När dom kollar film. Fegisar! ❤